Grannsamverkan: Polisen varnar för åldringsbrott

I förra veckan skedde ett försök till åldringsbrott, stöld eller försök till stöld, hos äldre i Upplands Väsby, där gärningsmän på olika sätt försöker luras sig in hos äldre personer. De säger ofta att det är någon kompis till en nära släkting som behöver pengar eller att de kommer ifrån bostadsrättsföreningen/renoveringsfirma eller liknande.

Vid detta tillfälle i Väsby ringde en man på dörren och uppgav först att han var ett barnbarn och ville komma in. När dörren öppnades så sa han att han var en vän till barnbarnet som behövde låna pengar. Den äldre kvinnan uppger att han inte får några pengar men att hon ringt sin dotter som snart kommer. Mannen som ringt på säger då att han skall parkera om sin bil och försvinner därefter…

Var vaksam på detta och släpp inte in någon ni inte känner eller som ni inte helt säkert vet vad de kommer ifrån! Varna gärna äldre släktingar så ingen behöver bli lurad och utsatt för detta!

Tala med era äldre bekanta, släktingar och de ni känner och informera om att de ska vara vaksamma om det kommer någon okänd och ringer på dörren.

Grannsamverkan hjälper att avskräcka från brott
En god grannsamverkan där man hjälps åt att hålla koll i området, ta in post till grannen och skotta den bortresta grannens uppfart avskräcker potentiella inbrottstjuvar. Läs mer här om vad du kan göra för att avskräcka tjuven. 
Information från Mats Mannheim, grannsamverkan Slagan