Styrelsen rekommenderar att gamla golvbrunnar byts ut

När relining genomförts i våra hus innebär det att livslängden för våra avloppsrör förlängs med ca 25-30 år, det vill säga att avloppsrören är att betrakta som nya.

Men även om du får nytt avloppsrör är det viktigt att byta ut gamla, slitna ytskikt och brunnar som nått sin tekniska livslängd. Enligt branschregler skall brunnar från 1990 eller äldre bytas när man genomför en badrumsrenovering.

Styrelsen rekommenderar därför att golvbrunnar som installerats 1990 eller tidigare byts ut. Detta för att säkerställa att brunnarna håller en god kvalitet och den standard som i dag ställs på badrum. Om inte gamla golvbrunnar och ytskikt byts ut och det skulle inträffa en vattenskada är det stor risk för att försäkringen inte täcker skadorna och att du som medlem får betala skadorna på både din och föreningens egendom.

Planerar du att byta ut golvbrunn tänk då på att utbyte av golvbrunn alltid kräver styrelsen tillstånd. För att garantier ska gälla är de mycket viktigt att förslutning av relinade rör i samband med golvbrunnsbyte alltid genomförs av Tubus. Planera därför ditt arbete i god tid, så att styrelsen kan godkänna renoveringen och även planera i ett besök för återförslutning.

Föreningen ersätter kostnader för utbyte av golvbrunn i badrum och i tvättstuga till och med 2016-12-31.