För dig som är nyinflyttad

Välkommen till Brf Slagan. Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya boende. Här har vi samlat praktisk information om föreningen, om att bo i bostadsrätt och när du behöver kontakta styrelsen. 

Men först några ord om hur det är att bo i Brf Slagan. I vår bostadsrättsföreningen bor det många olika människor, gamla och unga, ensamstående och flerbarnsfamiljer. Även om vi är olika har vi ända gemensamt att vi alla bor i samma område och har gemensamt ansvar för hur vårt område utvecklas. 

Många som bor här umgås tätt med varandra, andra mer sällan. Varje år anordnar föreningen gemensamma städdagar som förutom att vi tar hand om vårt område också bidrar till att vi lär känna varandra bättre. Boende i föreningen brukar också samlas till gemensam kräftskiva i augusti varje år och sedan några år till gemensam julgransresning och glögg i samband med advent. 

Om att bo i bostadsrätt

Att bo i bostadsrätt är något som skiljer sig från andra typer av boende. När du bor i bostadsrätt innebär det att du inte bara är ansvarig för ditt radhus utan också att du tillsammans med alla andra i bostadsrättsföreningen äger fastigheten tillsammans. Vi har alla tillsammans ett gemensamt och ekonomiskt intresse av att föreningen sköts på ett bra sätt. 

När du bor i bostadsrätt innebär det i lagens mening att du inte äger din bostad - den ägs av föreningen - utan att du har köpt nyttjanderätten till din lägenhet och blivit medlem i föreningen. Du har rätt att göra förändringar i lägenheten men du måste alltid hålla dig till vad som reglerats i föreningens stadgar. 

Stadgar

Stadgarna är bostadsrättsföreningens grundläggande regler. Stadgarna reglerar bland annat förhållandet och fördelning av ansvaret mellan föreningen och medlemmarna. Läs Brf Slagans stadgar.

Ordningsregler

För allas trivsel finns det för föreningen gemensamma ordningsregler. Ordningsreglerna kompletterar stadgarna och är en hjälp för att skapa tydlighet vad som gäller i området. Ordningsreglerna innehåller bland annat bestämmelser kring hur cyklar får parkeras, användning av gemensamma ytor, mattpiskning och annat. Läs Brf Slagans ordningsregler.

Då måste du kontakta styrelsen

Du får göra mycket i din egen lägenhet men i vissa fall måste du alltid kontakta styrelsen innan du gör något. I de här fallen måste du alltid kontakta styrelsen:

  • Vid renovering av badrum eller när en renovering påverkar de delar av fastigheten som föreningen ansvarar för, exempelvis avloppsledningar. Läs mer om renoveringar i renoveringspolicyn.
  • Uthyrning i andra hand. Läs mer i policy för andrahandsuthyrning

Det är alltid bättre att kontakta styrelsen en gång för mycket än en gång för lite. Ingen fråga är för liten eller "för dum" för att ställas. Du når enkelt styrelsen via e-post info@slagan.se eller via en lapp i brevlådan på Linnés väg 84 B.

Håll dig uppdaterad

För att du bättre ska kunna hålla dig uppdaterad i vad som händer i föreningen kan du anmäla dig på föreningens nyhetsbrev och SMS-tjänst. Nyhetsbrev skickas ut några gånger per år, SMS vid aktuella händelser som tillfälliga vattenavstängningar, avbrott i el osv. Anmälan gör du enkelt genom att skicka namn, e-post, mobil- och lägenhetsnummer till info@slagan.se Vi ger inte dina kontaktuppgifter till tredje part och tar bort dem när du flyttar ut.