Sommarsäkerhet & Stöld ur bil med hjälp av störsändare

Ska du resa bort i sommar? Berätta det för din granne och be om hjälp att ta in posten och klippa gräset. Ett hus som ser bebott ut minskar risken för att du ska utsättas för inbrott. Vet närmaste grannarna om att du är bortrest kan de hjälpa dig att hålla lite extra koll på ditt radhus.

 

Information från grannsamverkan rapporterar tyvärr fortsatt en hel del inbrott inom vår kommun. Här kommer några ytterligare tips från dem och Polisen inför sommaren:

 

  • Flytta leksaker/tofflor/andra föremål så allt inte står stilla på samma ställe.
  • Håll utkik i området efter ovälkomna gäster och är det någon du inte känner, säg ”Hej, kan jag hjälpa dig?” Är det någon som är där i ett syfte att inte synas så försvinner de säkerligen från platsen.
  • När ni ändå håller på - Passa på att klippa lite häckar i sommar så man ser era dörrar och fönster.
  • En del inbrott har skett nattetid. Dessa inbrott sker väldigt snabbt och oftast tillgriper man det som finns i hallen. Tips är att förvara ej nycklar, telefoner eller datorer synligt. Troligen har gärningspersonen tittat in genom ett fönster och sedan sett intressanta föremål att tillgripa.  

 

Vi är tyvärr drabbade av en del stölder ur bil med hjälp av störsändare. Dessa brott sker ofta på de större parkeringsplatserna som vi har, ofta vid köpcentrum. När ni låser er bil, håll uppsikt, stå så att ni SER att bilen låses och framför allt – lämna inte värdefulla föremål i bilen! Då har de inget att stjäla!